Ergotherapie bij Burn-out: het verhaal van Lisa

Burn-out is een steeds vaker voorkomend probleem in onze hedendaagse maatschappij. Het wordt gekenmerkt door fysieke en emotionele uitputting, vaak veroorzaakt door langdurige stress en overbelasting. Ergotherapie speelt een belangrijke rol in het herstel van burn-out door te helpen bij het herwinnen van hun dagelijkse functioneren en het opbouwen van veerkracht. In deze blog bespreken we een casus om te illustreren hoe ergotherapie Lisa heeft geholpen met haar herstel proces.

Lees meer »

Sensory Profile: Begrip is de basis van alles!

Het Sensory Profile, een hulpmiddel ontworpen om de sensorische informatieverwerking overzichtelijk  in kaart te brengen. Het biedt niet alleen een dieper inzicht in hoe verschillende mensen de wereld om hen heen ervaren, maar biedt ook een fundament voor op maat gemaakte ondersteuning.

Lees meer »

Ergotherapie en Werkhervatting: Een Brug naar een Productiever Leven

Ergotherapie speelt een belangrijk rol in het herstel en de re-integratie van mensen in hun werk na een periode van afwezigheid wegens ziekte of letsel. Ergotherapie gaat verder dan alleen medisch herstel; het heeft een holistische kijk, met als doel niet alleen terug te keren naar werk, maar ook het verbeteren van de algemene levenskwaliteit.

Lees meer »

De onzichtbare gevolgen van Niet Aangeboren Hersenaandoening

Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) markeert een ingrijpend keerpunt in het leven van velen, waarbij de fysieke herstelprocessen vaak slechts het topje van de ijsberg zijn. De diepgaande impact van de onzichtbare gevolgen van NAH op het dagelijks leven van getroffenen en hun naasten is een complex en veelomvattend onderwerp. Deze blog duikt in de nuances van die impact, met als doel bewustwording te vergroten en het begrip voor deze uitdagingen te verdiepen.

Lees meer »