Acceptatie en commitment therapie 


Ergotherapie in combinatie met Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

 

Bij ERGOZ.nl maken we gebruik van Acceptance and Commitment Therapie (ACT), een methode die mensen helpt om op een andere manier om te gaan met hun klachten, zoals angst, depressie en pijn. Dit is geen snelle oplossing, maar een benadering waarbij u leert accepteren wat buiten uw directe controle ligt en u zich committeert aan acties die uw leven verbeteren. ACT werkt vaak goed voor verschillende problemen, omdat het zich richt op zaken als defusie en het ervaren van het moment zelf, zonder te oordelen.

 

Acceptatie en commitment therapie in de praktijk richt zich op het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit en veerkracht Deze benadering leert je om pijnlijke gedachten en emoties te accepteren en je te concentreren op wat voor jou echt belangrijk is in het leven. ACT helpt je bij het vinden van jouw waarden en het nemen van toegewijde stappen in de richting van een groter kwaliteit van leven.

 

We richten ons op het aanleren van vaardigheden om te handelen naar uw eigen waarden, ook als u te maken heeft met moeilijke ervaringen zoals autisme, trauma en angsten. Onderdeel van onze aanpak is aandacht voor hoe u nieuwe inzichten toe kunt passen in uw dagelijkse leven.

 

Voordelen van de gecombineerde aanpak van acceptatie en commitment therapie met ergotherapie in de praktijk

 

Wanneer ergotherapie wordt gecombineerd met ACT, ontstaat er een krachtige samenwerking die jou in staat stelt om:

  • Pijnlijke gedachten, gevoelens en emoties beter te begrijpen en te accepteren.
  • Doelen te stellen die in lijn zijn met je waarden en prioriteiten.
  • Praktische stappen te zetten om meer zelfredzaamheid te winnen.
  • Een grotere kwaliteit van leven te bereiken door het verbeteren van je dagelijkse functioneren.

De gecombineerde aanpak is effectief bij een breed scala van aandoeningen, waaronder revalidatie na letsel, neurologische aandoeningen, psychische gezondheidsproblemen, maar ook op gebied van persoonlijke ontwikkeling.

 

Als je op zoek bent naar een holistische benadering van herstel en het verbeteren van je levenskwaliteit, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je te begeleiden op je reis naar een gezonder, gelukkiger leven.