Werkhervatting en arbeidsreintegratie 


Werkhervatting met "Weer aan het Werk"


Ben je op zoek naar een effectieve methode om weer aan het werk te gaan na een periode van afwezigheid? De "Weer aan het Werk" methode biedt de begeleiding en hulpmiddelen die je nodig hebt om een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt te realiseren. Of je nu herstellende bent van een blessure, een carrière onderbreking hebt gehad, of gewoon op zoek bent naar een nieuwe baan, deze methode kan je helpen je doelen te bereiken.

Terugkeren naar werk wordt niet alleen gezien als een fysieke aanpassing, maar ook als een mentaal en emotioneel proces, waarbij de werknemer moet wennen aan de terugkeer in een werkomgeving. Wij bieden de nodige hulp en ondersteuning tijdens dit proces, zodat iemand geleidelijk en succesvol kan reintegreren. 

De sleutel tot een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt!

Bij ERGOZ is arbeidsreïntegratie een belangrijk onderdeel van ergotherapie, vooral wanneer het gaat om werkhervatting na langdurig ziekteverzuim. Onze aanpak richt zich op het samenwerken met zowel de werknemer als de werkgever om de beste mogelijkheden voor terugkeer naar het werk te onderzoeken. 

Weer aan het Werk is een ergotherapeutische behandelmethode waarbij terugkeer naar eigen (eventueel aangepaste) werk als middel, maar ook als doel kan worden ingezet.

De methode is bedoeld voor het begeleiden van mensen die door fysieke, cognitieve en/of psychische beperkingen zijn uitgevallen in hun werk en goede perspectieven hebben op (volledige of gedeeltelijke) terugkeer in eigen werk.

Maar er is ook aandacht voor mensen met een chronische of progressieve aandoening die zolang mogelijk op een gezonde manier willen blijven werken.

Uitgangspunten voor arbeidsreintegratie waar 'Weer aan het Werk' op gebaseerd is zijn:

  • Werken bevordert herstel
  • Zelfmanagement
  • Balans belasting/belastbaarheid
  • Balans werk/privé
  • Supercompensatie

Meer informatie vind je op de site van WAHW:

www.wahw.nl 

Of neem uiteraard vrijblijvend contact op met ons over werkhervatting of arbeidsintegratie.