BEHANDELING, BEGELEIDING EN ADVIES


Ergotherapie 

Herstel of verbeteren van zelfredzaamheid

Ergotherapie is een paramedisch beroep dat zich richt op het verbeteren van je zelfstandigheid in het dagelijks leven. Wij werken samen met jou om specifieke doelen te stellen en praktische interventies te bieden die zijn afgestemd op jouw unieke behoeften. Of je nu herstelt van een letsel, leeft met een neurologische aandoening, psychische gezondheidsproblemen hebt, of wilt investeren in een vitaal leven, wij zijn er om je te ondersteunen.

 

Bij Ergotherapie ligt de nadruk op het krijgen van grip op het eigen leven, dat verder verlies van functioneren voorkomt en jou in staat stelt de eigen wenselijke activiteiten te ondernemen.

 

Binnen de Ergotherapie wordt er aandacht besteed aan de Zelfmanagement. Er wordt met jou gekeken naar het veranderen van de omgeving maar ook naar de mogelijkheden in het ontwikkelen van vaardigheden zodat jij grote en/of kleine problemen in het dagelijks leven kan oplossen.

 

Ergotherapie kijkt naar hoe jij met jouw klachten de dagelijkse handelingen naar meer tevredenheid uit kan voeren. Wanneer dit door welke reden dan ook wordt verstoord wordt er onderzocht wat de oorzaak hiervan is. Hierbij wordt rekening gehouden met persoonlijke leerstijlen, karakter en omgevingsfactoren. 

 


Acceptance and Commitment Therapie 

Ergotherapie in combinatie met Acceptance and Commitment Therapy 

Bij ERGOZ begrijpen we dat iedereen uniek is en dat geen enkele aandoening hetzelfde is. Daarom bieden we een unieke combinatie van ergotherapie en Acceptance and Commitment Therapy (ACT) om je te helpen bij het bereiken van je doelen voor functioneel herstel en verbeterde levenskwaliteit.

 

ACT is een therapievorm die zich richt op het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit. Deze benadering leert je om pijnlijke gedachten en emoties te accepteren en je te concentreren op wat voor jou echt belangrijk is in het leven. ACT helpt je bij het vinden van jouw waarden en het nemen van toegewijde stappen in de richting van een groter kwaliteit van leven.

 

De Voordelen van de gecombineerde aanpak

Wanneer ergotherapie wordt gecombineerd met ACT, ontstaat er een krachtige samenwerking die jou in staat stelt om:

 • Pijnlijke gedachten en emoties beter te begrijpen en te accepteren.
 • Doelen te stellen die in lijn zijn met je waarden en prioriteiten.
 • Praktische stappen te zetten om meer zelfredzaamheid te winnen.
 • Een grotere kwaliteit van leven te bereiken door het verbeteren van je dagelijkse functioneren.

De gecombineerde aanpak is effectief bij een breed scala van aandoeningen, waaronder revalidatie na letsel, neurologische aandoeningen, psychische gezondheidsproblemen, maar ook om te groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling. 

 


Reducept

Ben je op zoek naar een bewezen effectieve manier om chronische pijn te veranderen en je kwaliteit van leven te verbeteren? Dan kan er gekozen worden voor aan aanpak middels Reducept. 

 

Wat is Reducept?

Reducept is een innovatieve therapie die zich richt op het begrijpen en beheersen van chronische pijn. Het biedt een virtuele wereld waarin je kunt leren over de neurologische basis van pijn en hoe je hersenen hierop reageren. Door middel van interactieve oefeningen en educatieve modules helpt Reducept je om pijnpatronen te doorbreken en de controle over je leven terug te krijgen.

De kracht van de combinatie met ergotherapie

De combinatie van Reducept en ergotherapie biedt een complete aanpak voor mensen met chronische pijn. Hier zijn enkele manieren waarop deze benaderingen elkaar aanvullen:

 1. Pijneducatie: Reducept helpt bij het begrijpen van de complexe mechanismen achter pijn, terwijl ergotherapie je leert hoe je dagelijkse activiteiten kunt aanpassen om pijnvrij te functioneren.

 2. Zelfmanagement: Beide benaderingen moedigen zelfmanagement aan, zodat je actief betrokken bent bij je eigen herstel en welzijn.

 3. Individuele aanpak: Ergotherapie is sterk gepersonaliseerd, en Reducept kan naadloos worden geïntegreerd in het therapieplan om je specifieke behoeften aan te pakken.

 4. Levenskwaliteit: Samen streven Reducept en ergotherapie naar het verbeteren van je algehele levenskwaliteit door pijnvermindering en het herwinnen van functionaliteit.

Als je geïnteresseerd bent in de voordelen van de combinatie van Reducept en ergotherapie, neem dan contact op met ons. Samen kunnen wij een plan opstellen om je pijn te veranderen, je leven te verbeteren en de weg naar herstel te bewandelen.

Uitgebreide informatie en ervaringsverhalen vind je op de site van Reducept: 

https://www.reducept.com/ 

 


Weer aan het werk

Weer aan het Werk: De Sleutel tot een Succesvolle Terugkeer naar de Arbeidsmarkt

Ben je op zoek naar een effectieve methode om weer aan het werk te gaan na een periode van afwezigheid? De "Weer aan het Werk" methode biedt de begeleiding en tools die je nodig hebt om een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt te realiseren. Of je nu herstellende bent van een blessure, een carrière-onderbreking hebt gehad, of gewoon op zoek bent naar een nieuwe baan, deze methode kan je helpen je doelen te bereiken.

 

Wat is "Weer aan het werk"? 

Weer aan het Werk is een ergotherapeutische behandelmethode waarbij terugkeer naar eigen (eventueel aangepaste) werk als middel, maar ook als doel kan worden ingezet.

De methode is bedoeld voor het begeleiden van mensen die door fysieke, cognitieve en/of psychische beperkingen zijn uitgevallen in hun werk en goede perspectieven hebben op (volledige of gedeeltelijke) terugkeer in eigen werk.

Maar er is ook aandacht voor mensen met een chronische of progressieve aandoening die zolang mogelijk op een gezonde manier willen blijven werken.

 

Uitgangspunten waar Weer aan het Werk op gebaseerd is zijn:

 • Werken bevordert herstel
 • Zelfmanagement
 • Balans belasting/belastbaarheid
 • Balans werk/privé
 • Supercompensatie

Meer informatie vind je op de site van WAHW:

www.wahw.nl